Proud to be Senior

De eerste AOW

januari 23rd, 2013

Vandaag keert de Sociale Verzekerings Bank de eerste AOW van 2013 uit. Vandaag wordt duidelijk wat de hogere inkomstenbelasting en andere kabinetsmaatregelen voor gevolgen hebben.

 

Zolang een maatregel een papieren letter is hoef je je er nog niet al te zeer aan te storen. Pas wanneer de papieren letter realiteit wordt merk je de gevolgen. Vandaag keert de Sociale Verzekerings Bank de eerste AOW van het nieuwe jaar uit. Ook veel pensioenen keren vandaag het pensioen uit. Vandaag wordt duidelijk wat voor een ieder de gevolgen van de kabinetsmaatregelen zijn. Omdat de maatregelen die het kabinet genomen heeft zo verschillend zijn is het lastig om zelf te bepalen wat je er van zult merken. Onderzoeksbureaus zoals Nyfer en Nibud hebben wel koopkrachtplaatjes geproduceerd, maar die zijn toch vaak te algemeen. Zo kent het NIBUD slechts 14 verschillende variaties, 5 voor alleenstaanden en 7 voor (echt)paren, best veel, maar toch zelden passend.

Echt inzicht is er pas nadat in 2014 de aangifte inkomstenbelasting over 2013 is gedaan. Pas dan is duidelijk welke gevolgen het aanpassen van de belastingschijven, heffingskortingen, aftrekposten en de kosten voor de zorg voor het netto besteedbare inkomen voor gevolgen hebben. Tot die tijd tellen we de netto inkomsten van de AOW, pensioen en lijfrente-uitkeringen bij elkaar op. Valt uw netto inkomen erg tegen, meldt het dan bij het meldpunt koopkracht van 50Plus(www.meldpuntkoopkracht.nl) , hoe meer klachten, hoe sterker het signaal.

 

Nico van Scheijndel

23 januari 2013

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.