Proud to be Senior

ANBO stapt uit FNV

januari 10th, 2013

Ouderenorganisatie ANBO is per 1 januari 2013 uit de FNV gestapt waar zij sinds 2009 deel van uitmaakte. Samenwerking met de FNV sluit de ANBO in de toekomst niet uit.

 

De nieuwe koers van de FNV paste niet bij de ambities die ouderenorganisatie ANBO voor zichzelf had gesteld. Reden om in goed overleg uit elkaar te gaan. Door het alleen verder gaan verliest de ANBO haar zetel in de Sociaal Economische Raad (SER), die komt nu een andere FNV-bond toe. Juist die SER-zetel en de daarmee samengaande directe invloed was een belangrijk argument om FNV-bond te worden in 2009.

”Wat ANBO betreft is een eventuele toekomstige samenwerking op inhoudelijke thema’s zoals bijvoorbeeld AOW, pensioenen en arbeidsparticipatie van 50-plussers, zeker als het gaat om de belangen van onze wederzijdse leden, niet op voorhand uitgesloten”, aldus ANBO-directeur Liane den Haan.

Lex Hartveld, vicevoorzitter van de FNV/de nieuwe vakbeweging, geeft aan op korte termijn met een eigen bond voor ouderen te komen zodat de belangenbehartiging van de oudere leden kan worden voortgezet.

 

Nico van Scheijndel

10 januari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.