Proud to be Senior

Ondanks de stijging van de AOW-leeftijd de komende jaren blijft het aantal gepensioneerden ten opzichten van de werkenden flink toenemen, tot 37 procent in 2040.

 

De babyboomers laten het percentage pensioengerechtigden flink stijgen ten opzichte van de werkenden. Voordat de AOW-leeftijd verhoogd werd berekende adviesbureau Mercer al dat het aantal gepensioneerden ten opzichte van de werkenden procentueel flink zou stijgen. Verwachte Mercer twee jaar geleden nog dat dit percentage van 25 procent in 2010 tot 34 procent zou zijn gestegen in 2020 en zelfs tot 49 procent in 2040. De huidige kabinetsplannen die de AOW-leeftijd versnelt laat stijgen doet het percentage gepensioneerden ten opzichte van de werkenden wel wat dalen, maar het percentage blijft hoog. De kabinetsplannen doen het aantal gepensioneerden stijgen van 27 procent dit jaar tot 31 procent in 2020 tot aan 37 procent in 2040. Veel lager dan de eerder verwachtte 49 procent, maar nog steeds flink omdat de werkenden de AOW moeten opbrengen.

De stijging is volgens pensioendeskundige Marc Heemskerk van Mercer, vooral het gevolg van de babyboomers die massaal met pensioen gaan en veel minder van de toenemende levensverwachting.

 

Nico van Scheijndel

3 december 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.