Proud to be Senior

Oudere werknemers honkvast

november 12th, 2012

Naarmate de leeftijd van een werknemer vordert is hij minder mobiel op de arbeidsmarkt. vooral 55-plussers zijn honkvast.

 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn oudere werknemers aanzienlijk minder mobiel dan de gemiddelde mobiliteit op de arbeidsmarkt. Gemiddeld blijkt in 2011 een derde van de beroepsbevolking minder dan vier jaar werkzaam te zijn in zijn baan. Bij werknemer van 45 tot 54 jaar blijkt dat nog maar 20 procent te zijn en bij de werknemers van 55 en ouder is nog maar 10 procent mobiel.

Werknemers met een middelbare beroepsopleiding zijn het minst mobiel, vrouwen in het algemeen juist weer iets meer dan mannen. De arbeidsmobiliteit is het grootst in de horeca en de zakelijke dienstverlening, het kleinst in de landbouw en bij financiële instellingen.

Misschien is het jammer dat oudere werknemers honkvast zijn, voor de werkgever in ieder geval een reden om in hen te investeren. De investering in kennis en vaardigheden van oudere werknemers verdient hij juist bij oudere werknemers gemakkelijk terug.

 

Nico van Scheijndel

12 november 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.