Proud to be Senior

Ouderenorganisatie ANBO pleit er bij monde van haar directeur Liane den Haan voor om de vroegere Melkertbanen voor oudere werkzoekende te reanimeren. Maak er maar Asscherbanen als middel om langdurige werkloosheid van oudere werklozen te voorkomen.

 

In plaats van het wegnemen van re-integratie- en begeleidingsbudgetten moet er juist beleid komen om ouder werklozen aan het werk te helpen. Ouderenorganisatie ANBO doet er zelfs nog een schepje bovenop, de vroegere Melkertbanen mogen weer van stal gehaald en omgedoopt tot Asscherbanen. Alles om de werkloosheid onder 45-plussers te bestrijden.

Deze week maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat van de 512.000 werklozen die Nederland momenteel kent er 173.000 ouder zijn dan 45 jaar. Die oudere werklozen vonden slechts voor 15 procent een nieuwe baan in het derde kwartaal. Volgens de ANBO moet er aanvullend beleid komen om langdurige werkloosheid onder oudere werklozen te voorkomen. Volgens Den Haan moet het kabinet weer met een systeem komen om werklozen succesvol aan het werk te helpen. Er moet betere begeleiding, meer training komen en een verbetering van het imago van oudere werknemers bij de werkgevers van Nederland. Een deel van het budget voor de sociale agenda dat bij het aangepaste regeerakkoord is vrijgemaakt kan daarvoor worden benut.

 

Nico van Scheijndel

16 november 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.