Proud to be Senior

Zorg nog duurder

oktober 11th, 2012

Uit de gelekte informatie die RTL Nieuws in haar bezit heeft, blijkt dat de zorg nog veel duurder zou kunnen worden dan al eerder gedacht. Er komen boetes, extra eigen bijdragen en de huisarts valt onder het eigen risico.

 

Het is allemaal nog lang niet zeker, maar de uitgelekte informatie die met de huidige formatie te maken heeft geeft wel een inkijkje in waar de formatiepartners over spreken. De uitgelekte informatie zijn vragen die ambtenaren van het ministerie van Financiën hebben beantwoord en die in het bezit zijn van RTL Nieuws. Uit de stukken blijkt dat er een boete komt voor onnodig bezoek aan de huisartsenpost of eerste hulp, een extra eigen bijdrage bovenop het eigen risico.

De maatregelen moet veel geld opleveren: 135 miljoen als de huisarts onder het eigen risico komt te vallen, minder huisartsen bezoek zou nog eens 700 miljoen opleveren. Wanneer mensen bovenop het eigen risico nog eens een eigen bijdrage gaan betalen van 10 procent, met een maximum van € 150, levert dat vanaf 2017 nog eens 660 miljoen per jaar op. Wat de maatregelen voor een ieder individueel zouden betekenen is nog lang niet duidelijk, net zo min of ze ook daadwerkelijk ingevoerd zullen gaan worden. Maar dat alles ter discussie staat is wel duidelijk en dat we onze borst nat mogen maken ook.

 

Nico van Scheijndel

11 oktober 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.