Proud to be Senior

Het treinkaartje van Amsterdam naar Brussel wordt volgend jaar flink duurder. De kostenstijging is het gevolg van de inzet van andere, snellere treinen. De tijdwinst wordt echter duur betaald.

 

Vanaf 9 december aanstaande wordt het treinkaartje naar Brussel een stuk duurder. Een enkele reis Amsterdam naar Brussel kost nu € 40,40 maar zal dadelijk € 54 gaan kosten. De prijsverhoging werd duidelijk doordat de Belgische spoorwegen de prijzen per ongeluk op haar site zette. Volgens NS Hispeed is de kostenstijging het gevolg van de inzet van de snellere Fyra in plaats van de huidige Beneluxtrein. De trein wordt duurder, maar ook sneller, althans de tijdwinst is er vooral vanaf Amsterdam, daar is de tijdswinst een heel uur. Vanaf 6 december ben je dan van Amsterdan in twee uur in Brussel.

De tijdwinst is echter vanaf Rotterdam aanzienlijk minder, slechts een half uur. Toch stijgt de prijs van prijs van het ticket vanaf Rotterdam ook flink. Een dagretour vanaf Amsterdam naar Brussel gaat € 108 kosten tegen € 51,80 nu. Het ticket wordt vanaf Rotterdam relatief nog duurder, van € 25 nu naar € 70 vanaf december terwijl de tijdwinst beperkter is.

 

Nico van Scheijndel

16 oktober 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.