Proud to be Senior

Scootmobiel moet gedeeld

augustus 7th, 2012

Door ouderen samen een scootmobiel te laten gebruiken wil de Groningse gemeente Bellingwedde bezuinigen. De scootmobielpool moet komen in het verzorgingshuis Blanckenbörg.

 

Familie die minimaal vier uur per maand moet helpen bij de verzorging van hun dementerende dierbaren, een scootmobiel die gedeeld moet worden. Het zijn misschien niet eens zulke gekke voorstellen die tot betere zorg of bezuinigingen moeten leiden. Toch knaagt er iets, is onze zorg dan zo slecht bezet dat familie verplicht  uit wandelen moet, komt er zo weinig bezoek dat er sancties moeten komen? Zijn scootmobielen zo duur dat ze gedeeld moeten en gaat de gemeente Bellingwedde daarmee de korting op het WMO-budget opvangen? De Groningse gemeente Bellingwedde waar het verzorgingshuis Blanckenbörg in Blijham ligt denkt van wel. De verantwoordelijk wethouder daar wil dat daar een pool komt van mensen die een paar uur per dag een scootmobiel nodig heeft: samen een voertuig gebruiken door in te tekenen voor het gebruik. De directeur van het verzorgingshuis Betty Krol ziet het wel zitten. Volgens haar staan er nu scootmobielen ongebruikt op de gangen omdat de eigenaar niet weet hoe er mee om te gaan of omdat de eigenaar ziek is.

Natuurlijk, het ongebruikt laten van een duur hulpmiddel moeten we zien te voorkomen, bijvoorbeeld  door les te geven in het gebruik en het niet bij een introductielesje te laten. Natuurlijk als iemand ziek is gebruikt hij de scootmobiel even of wat langer niet en kan een ander de scootmobiel wellicht even gebruiken. Maar veel scootmobielen worden juist aangepast aan de gebruiker, aanpassingen die niet zomaar bij een ander passen. Wellicht kan de gemeente Bellingwedde beter investeren in het recycleren van niet meer gebruikte scootmobielen en zo besparen op het steeds maar weer nieuwe scootmobielen kopen.

 

Nico van Scheijndel

 

7augustus 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.