Proud to be Senior

 

Onderzoek van verzekeringssite.nl wijst uit dat er sinds vorig jaar het nodige ten goede voor oudere automobilisten is veranderd bij autoverzekeraars, maar het is niet allemaal feest.

 

In maart vorig jaar werd voor het eerst duidelijk dat autoverzekeraars op vrij grote schaal oudere automobilisten weigerden of fors hogere premies vroegen. Ten opzichte van vorig jaar is er wel het nodige ten goede veranderd. Er zijn minder verzekeraars die zonder meer weigeren. Vorig jaar was dat nog bij 40 procent van de verzekeraars, recent onderzoek wijst uit dat 33 procent van de verzekeringsmaatschappijen senioren op grond van leeftijd niet accepteert. Bij 16 procent van de 37 onderzochte maatschappijen wordt individueel beoordeeld en bij 51 procent van de maatschappijen ben je ook als je ouder bent dan 65 jaar welkom.

Het minder goede nieuws is dat de premies voor de autoverzekering voor oudere automobilisten nog steeds vaak hoger zijn dan voor de jonger chauffeurs. Slechts bij zes maatschappijen worden 65-plussers niet geweigerd en betalen ze niet meer premie. Deze maatschappijen zijn: ABN AMRO, Bruns en Brink, Delta Lloyd, OHRA, Inshared en ZLM.

Verzekeringssite.nl adviseert ouderen die met hogere premies worden geconfronteerd aan om over te stappen naar voordeliger  maatschappijen. Alle maatschappijen en hun beleid staan op de site van www.verzekeringssite.nl.

 

Nico van Scheijndel

24 augustus 2012

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.