Proud to be Senior

De Tweede Kamer overweegt om een gele of oranje kaart te trekken tegen het voornemen van de Europese Commissie om de regels voor de pensioenen aan te passen. Aanpassingen die de Nederlandse pensioenen duur komen te staan.

 

De Europese Commissie heeft in al haar wijsheid bedacht dat de eisen die ze aan verzekeraars stelt ook voor pensioenfondsen moeten gaan gelden. Dat betekent grotere buffers aanleggen en andere geld kostende maatregelen terwijl de pensioenfondsen het in Nederland al moeilijk genoeg hebben. Zelfs met die moeilijkheden behoren de Nederlandse pensioenfondsen samen met een aantal Scandinavische landen tot de beste van Europa. Naast de voorgestelde strengere vermogens eisen maakt de Tweede Kamer zich zorgen over de richtlijn die het mogelijk maakt om pensioenrechten van het ene EU-land naar het andere mee te nemen. Voor een dergelijke maatregel zijn de verschillen tussen de verschillende EU-landen te groot.

De Tweede Kamer heeft nu in een brief de Europese Commissie , het dagelijks bestuur van Europa, laten weten een gele of oranje kaart te trekken. Daarmee kan ze de Europese Commissie dwingen haar plannen te heroverwegen. Om het effectief te laten zijn heeft Nederland wel de medewerking van een derde of de helft van de andere parlementen in EU-landen nodig.

Ondertussen heeft minister Kamp van Sociale Zaken de kwestie al meerdere malen onder de aandacht van de commissie gebracht en is er zelfs een door de Tweede Kamer aangestelde gezant, Peter Omtzigt, om de commissie op andere gedachten te brengen.

Nico van Scheijndel

12 juli 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.