Proud to be Senior

Sinds gisterenavond is het mogelijk om een petitie te ondertekenen die het verwachte koopkrachtverlies voor ouderen moet stoppen. De petitie moet een krachtig signaal aan de politiek worden.

 

Volgens het Centraal Plan Bureau gaat de koopkracht van ouderen er in 2013 tot 3,55 procent op achteruit. En dat in een tijd waarin het inkomen van ouderen al jaren niet echt is gestegen en de kosten van het dagelijks leven juist wel. Volgens de initiatiefnemer van het meldpunt www.meldpuntpensioenkorting.nl Stichting Pensioenbehoud, moet het daar maar eens mee afgelopen zijn. Ouderen kunnen immers anders dan jongeren en werkenden nauwelijks ter compensatie een aanvullend inkomen realiseren.

Met het in leven roepen van het meldpunt wil Stichting Pensioenbehoud een signaal afgeven aan de politiek dat het koopkrachtverlies bij ouderen moet stoppen. De initiatiefnemers roepen dan ook zoveel mogelijk ouderen, gepensioneerden op om de petitie te ondertekenen. Alle handtekeningen zulleneind augustus worden aangeboden aan alle fractieleiders, fractiespecialisten, pensioenwoordvoerders in het parlement en aan de leden van de Vaste Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer. Gisteren werd al bekend dat uit een onderzoek onder1300 leden van het ledenpanel van ouderenorganisatie ANBO bleek dat ouderen het koopkrachtverlies aan de lijve ondervinden. Meer lezen over het initiatief kan op www.meldpuntpensioenkorting.nl waar ook de te ondertekenen petitie te vinden is.

Nico van Scheijndel

6 juli 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.