Proud to be Senior

Het kabinet heeft afgelopen vrijdag besloten de eigen bijdrage die mensen voor hulp uit de AWBZ of WMO moeten betalen te verhogen voor mensen met vermogen.

Hulp die mensen via de AWBZ of WMO ontvangen wordt vanaf 2013 duurder voor mensen die vermogen moeten opgeven in box 3 van de Inkomstenbelasting. Woont u in zorginstelling of ontvangt hulp van de thuiszorg (AWBZ) of bijvoorbeeld huishoudelijke hulp via de gemeente (WMO) dan kunt u vanaf 2013 een hogere eigen bijdrage gaan betalen. Met de maatregel wil het kabinet 80 miljoen gaan besparen. Vanaf 2013 wordt voor mensen die vermogen in box 3 moeten opgeven, dus zij die meer dan de vrijstellingen in box 3 bezitten, een extra heffing van 4 procent over dit vermogen meegenomen bij het bepalen van de hoogte van de eigen bijdrage.
De algemene vrijstelling voor box 3 bedraagt in 2011 20.785 euro per persoon en meer wanneer de 65-plusser een inkomen heeft van minder dan 19.562 euro bruto per jaar. Een echtpaar met beide AOW en een klein pensioen van minder dan 400 euro bruto per maand mogen zelfs ruim 96.600 euro bezitten voordat de eigen bijdrage hoger wordt

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.