Proud to be Senior

AOW met 65 jaar blijft mogelijk

oktober 27th, 2011

FNV Bondgenoten heeft voor elkaar gekregen dat stoppen met 65 jaar zonder inkomensverlies mogelijk is. Werkgever en werknemers gaan samen sparen.

Kunnen stoppen met werken met 65 jaar zonder groot inkomensverlies, dat was en is voor FNV Bondgenoten een belangrijke zaak. Gisteren maakte zij bekend dat zij daarvoor een belangrijk onderhandelingsresultaat heeft bereikt. Werkgever tank op- en overslagbedrijf Eurotank Amsterdam (ETA) is bereid om samen het haar werknemers een spaarpot te beginnen. Het bedrijf gebruikt daarvoor de nieuwe Vitaliteitsregeling die vanaf 1 januari 2013 de levensloopregeling vervangt. De werkgever gaat tweede derde van het benodigde bedrag inleggen en de werknemers zelf de andere derde.
In de praktijk betekent dit dat werknemers die op 1 januari 2020 met pensioen willen vanaf januari maandelijks 40 euro moeten sparen om de 3333 euro die nodig zijn om het tekort aan AOW op te kunnen vangen. Werknemers die na 2025 65 jaar worden hebben langer de tijd, maar moeten ook twee keer zoveel bij elkaar sparen omdat twee jaar moeten worden overbrugd.
Volgens Ruud Wennekes, bestuurder FNV Bondgenoten, is dit onderhandelingsresultaat de eerste afspraak waarbij een werkgever bereid is de AOW-korting te compenseren. Het is natuurlijk een mooi resultaat dat past bij de missie van FNV Bondgenoten, belangrijker dan te kunnen stoppen met werken is echter het bestrijden van het casinopensioen, daarover is niets bekend.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.