Proud to be Senior

Huurtoeslag wordt minder

september 9th, 2011

Minister Donner heeft zijn plannen voor de huurtoeslag voor 2012 en 2013 bekend gemaakt. Ontvangers van huurtoeslag gaan er jaarlijks tot 240 euro op achteruit.

De Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad voert actie tegen de stapeling van kortingen op uitkeringen en hogere eigen bijdragen, daar kan nu ook de lagere huurtoeslag bij. Minister Donner is namelijk van plan de huurtoeslag in de komende twee jaar aanzienlijk te laten dalen.  Gemiddeld gaat de huurtoeslag met 111 euro naar beneden, 30 procent van de huurders gaat zelfs tussen de 11 en 240 euro netto meer huur per jaar betalen.
De lagere huurtoeslag is het gevolg van een maatregel die er voor zorgt dat de huurder een groter deel van de huur boven de kwaliteitskortingsgrens gaat betalen. Die grens ligt op ongeveer 362 euro kale huur per maand.
Minder huurtoeslag heeft gevolgen voor de ontvangers van huurtoeslag en dat hakt erin, want ruim 70 procent van de ontvangers van huurtoeslag heeft niet meer dan het minimum inkomen en 40 procent van de ontvangers is 65-plus.
De koepel van woningverhuurders AEDES en de woonbond (vertegenwoordigt meer dan de helft van alle huurders in Nederland) hebben al protest aangetekend. De Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad kan het protest volgen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.