Proud to be Senior

Uit een grootschalig onderzoek blijkt dat een derde van de Europeanen kampt met een hersenziekte, waarbij angststoornissen en stemmingsstoornissen het meeste voorkomen.

Uit een groot onderzoek naar hersenziekten, gedaan in 30 Europese landen blijkt een schokkend groot aantal mensen te kampen met een of andere vorm van hersenziekte. Uit het onderzoek gedaan door  het European College of Neuropsychopharmacology blijkt dat een derde (165 miljoen) van het totaal aantal Europeanen last te hebben van een of meer hersenziekten. Angststoornissen komen met 14 procent (69 miljoen mensen) en stemmingsstoornissen met 7,8 procent  (30 miljoen mensen) komen het meeste voor.
Het percentage mensen dat leidt aan een hersenziekte is sinds 2005 met bijna 11 procent gestegen. Die toename komt voornamelijk door het meenemen van veertien extra stoornissen bij kinderen en ouderen zoals ADHD en dementie in het onderzoek.
Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts een kwart van de mensen met een hersenziekte hulp krijgt en slechts 10 procent krijgt adequate hulp in de vorm van psychotherapie en medicatie.
Een aantal hersenziekten komt op sommige plaatsen meer voor dan anderen. Zo komt zwakbegaafdheid meer voor in landen met een laag- of middeninkomen dan in rijke landen. Zie je meer alcoholmisbruik in Oost-Europese landen en kennen West-Europese landen juist meer drugsmisbruik. Dementie komt meer voor in het westen van Europa, vooral door de hogere levensverwachting hier, momenteel leiden zes miljoen Europeanen aan dementie.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.