Proud to be Senior

Deeltijdpensioen gemakkelijker

september 7th, 2011

Zestigers die willen werken én alvast een deel van het pensioen willen ontvangen wordt het door de staatssecretaris van Financiën Weekers gemakkelijker gemaakt.

Deeltijdpensioen, een aantal dagen werken en een aantal dagen van de week met pensioen lijkt aantrekkelijk, maar de jonge zestigers wordt het door de fiscus niet gemakkelijk gemaakt. Tot nu toe is het maximaal toegestaan om twee dagen per week met vroegpensioen te gaan, bij meer heft de fiscus een extra bedrag. Staatsecretaris Weekers heeft die extra heffing nu geschrapt waardoor flexibeler vroegpensioen mogelijk is geworden. Volgens de staatssecretaris past de maatregel binnen het kabinetsbeleid om de arbeidsparticipatie van ouderen te stimuleren en het maakt flexibele oplossingen mogelijk in situaties van doorwerken naast (gedeeltelijk) vervroegd pensioen. Het pensioen mag niet eerder ingaan dan met 60 jaar en het pensioenreglement moet de mogelijkheid van deeltijdpensioen toestaan.
Eerder opnemen van pensioen is alleen mogelijk van het zelf gespaarde pensioen, eerder AOW ontvangen is niet mogelijk. Eerder pensioen opnemen heeft wel gevolgen voor het pensioen dat je ontvangt nadat je 65 jaar bent geworden.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.