Proud to be Senior

Mobiele etiquette gewenst

augustus 29th, 2011

Het gebruik van mobiele apparatuur zoals telefoons en laptops ergert velen al lijkt de ergens bij de jongeren groter dan bij ouderen. Hoe dan ook, zijn mobiele etiquette gewenst?

Chipfabrikant Intel heeft onderzoek laten doen naar de sociale aspecten van het gebruik van mobiele apparatuur. In 16 landen werd het onderzoek uitgevoerd, ook in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat we nogal een vertekent beeld van ons zelf hebben als het gaat om wat we van anderen vinden en hoe we daar zelf instaan. Zo vindt ruim 54 procent van de NederlandersĀ  dat zij zelf goede manieren hebben als het gaat om het gebruik van mobiele apparaten, maar vindt slechts 4 procent dat ook andere goede manieren in acht nemen. Een mooi voorbeeld is dat 79 procent van de ondervraagden luid mobiel telefoneren in de openbare ruimte de grootste ergernis vindt, maar dat slechts 3 procent toegeeft het zelf wel eens te doen.
Naast de algemene ergernissen blijken er flinke verschillen in leeftijd. Zo vinden de 18 tot 24-jarigen de mobiele etiquette van anderen voor 14 procent slecht. De 55-plussers vinden dat van 45 procent van de gebruikers. En van de jongeren vind niemand dat er een verbod moet komen voor bellen in het openbaar, van de 45-plussers voelt 55 procent wel iets voor een dergelijk verbod

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.