Proud to be Senior

Kamp gaat door

augustus 22nd, 2011

Wanneer de leden van de FNV 12 september tegen het pensioenakkoord blijken te zijn, dan gaat minister Kamp door met het uitvoeren van het pensioenakkoord. Hij wil het wel mogelijk maken om (eerder dan) met 65 jaar te kunnen stoppen met werken.

Afgelopen zaterdag zei minister Kamp in de Volkskrant dat hij hoe dan ook door gaat met de uitvoering van het pensioenakkoord, ook als de FNV-leden het pensioenakkoord in meerderheid verwerpen. Wat vervolgens weer een weekend lang commentaren van de verschillende betrokken partijen oplevert. De minister gaat door, maar wil best nog wat water bij de wijn doen voor de zware beroepen. De grens van wat een zwaar beroep is, komt echter niet te liggen bij de fysieke of psychische inspanning, maar bij het hoogte van het inkomen.
FNV-voorzitter Jongerius blijkt met minister Kamp te spreken over maatregelen die het mogelijk moeten maken dat de mensen met een laag inkomen eerder kunnen stoppen met werken. Dat kan door de vitaliteitsregeling, de opvolger van de spaarloon- en levensloopregeling, die moet daarvoor gaan zorgen. Nu kun je met de vitaliteitsregeling nog niet sparen voor vroegpensioen, dat moet volgens Jongerius veranderen. Minister Kamp is verder bereid te onderzoeken of de lage inkomens tussen 62ste en 64ste jaar wat extra’s kunnen krijgen. FNV Bouw is daarvan weer niet van onder de indruk en de grootste criticaster van het pensioenakkoord FNV Bondgenoten blijft hameren op het casinopensioen dat zekerheid voor de pensioenopbouwers en gepensioneerden in de weg staat.
Het wachten is op 12 september wanneer de FNV-leden hun stem hebben laten horen en vervolgens op wat dat dan betekent voor het pensioenakkoord. Inmiddels werkt minister Kamp door aan zijn plannen voor de AOW-leeftijd en andere deelaspecten die met pensioenen en AOW te maken hebben.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.