Proud to be Senior

Volgend jaar ontvang je de eerste AOW precies vanaf je verjaardag in plaats van nu, vanaf de eerste van de maand waarin 65 jaar wordt. Zonder aanpassingen in de cao’s kun je zomaar een flink deel van het maandinkomen gaan missen.

De Raad van State waarschuwt het kabinet dat veel cao’s nog niet zijn aangepast voor de AOW die de jarige volgend jaar pas op zijn verjaardag ontvangt en niet vanaf de eerste van die verjaardagmaand. Nu nog ontvang je AOW op de eerste van de maand waarin je 65 jaar wordt en eindigt ook het salaris op de laatste dag van de maand voorafgaand op de maand waarin je jarig bent. Ontvang je vanaf 2012 pas vanaf je verjaardag AOW, dan kun je in het ergste geval vrijwel een maand salaris gaan missen.
Volgens de Raad van State moeten daarom nog veel cao’s worden aangepast. Minister Kamp van Sociale Zaken meldde vrijdag dat hij de kwestie met de werkgevers en werknemers die de cao’s bepalen heeft besproken. Passen de sociale partners de cao’s niet aan , dan kan hij besluiten de cao’s niet algemeen bindend te verklaren.
Het later de eerste AOW ontvangen, moet de bewindsman een bezuiniging van 60 miljoen per jaar opleveren. Met 14.000 mensen die maandelijks de leeftijd van 65 jaar bereiken moet dat lukken.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.