Proud to be Senior

Gisteren is na tien uur vergaderen het conflict binnen de Vakcentrale FNV nog niet opgelost. De partijen zouden elkaar genaderd, maar het nog niet volledig eens zijn.

Gisterenmiddag begon het overleg over het pensioenconflict tussen het hoofdbestuur van de Vakcentrale FNV en de voorzitters van de 19 aangesloten bonden. In die tien uur zouden de partijen elkaar genaderd zijn, maar nog geen oplossing hebben voor het pensioenprobleem. Het conflict concentreert zich op de mate van zekerheid die het pensioen aan haar deelnemers moet bieden. Is dat zoals de Vakcentrale FNV wil mee-ademen met de fluctuaties op de beurs, maar wel indexeren voor gestegen prijzen. Of zoals de rebellerende bonden willen een vast pensioen, los van beurs invloeden en dan maar niet of beperkt indexeren? Wat de gevolgen voor u of voor mij zijn is door het niet openbaar zijn van de rekenmodellen is onduidelijk.
Zowel het hoofdbestuur van de Vakcentrale als de voorzitter van de grootste rebellerende bond (FNV Bondgenoten) vinden dat ze elkaar genaderd zijn, maar dat ze er nog niet uit zijn. Voorlopig gaan ze de pensioenmodellen die op de onderhandelingstafel liggen nog eens doorrekenen en vervolgens verder praten. Wanneer ze weer aan tafel gaan zitten is nog niet bekend.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.