Proud to be Senior

De Raad van State is kritisch op het door minister Kamp van Sociale Zaken ingediende plan om de pensioenleeftijd te verhogen naar 66 jaar, dat kan beter en eerder.

De Raad van State begrijpt niet dat minister Kamp van Sociale Zaken de pensioenleeftijd pas in 2020 laat stijgen naar 66 jaar en dat hij verder geen afspraken maakt over verdere verhoging van de pensioenleeftijd. Voor dat laatste lijken werkgevers en werknemers al te zinspelen, waarom dan niet doorgepakt? Minister Kamp lijkt echter gebonden aan een regeer- en gedoogakkoord waarin de PVV verder stijging van de pensioenleeftijd afwijst. Jammer, volgens de Raad van State die vreest dat jongeren in de toekomst teveel moeten opdraaien voor de kosten van de vergrijzing. Kamp wil de verhoging van de pensioenleeftijd niet eerder laten stijgen omdat mensen ook de tijd moeten hebben om zich voor te bereiden op een latere uitkering van de AOW.
Een en ander blijkt uit stukken die minister Kamp naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Uit die stukken blijkt ook dat hij de opbouwperiode van de AOW op vijftig jaar wil houden en niet met een extra jaar verlengd. Dat betekent dat vanaf 2020 de opbouwperiode van de AOW niet begint bij vijftien, maar bij zestien jaar.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.