Proud to be Senior

Denk aan onze kinderen

mei 4th, 2011

Ouderenbond ANBO pleit voor minder rigide vasthouden aan een gegarandeerd pensioen. Doen we dat wel dan heeft dat gevolgen voor onze kinderen en kleinkinderen volgens ANBO-directeur Liane de Haan.

Gepensioneerden zouden moeten afzien van een gegarandeerd pensioen volgens de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen ANBO. Nu een gegarandeerd pensioen voor de huidige generatie gepensioneerden heeft direct gevolgen voor de pensioen van kinderen en kleinkinderen van de gepensioneerden. ANBO-directeur Liane de Haan zegt vandaag in het AD dat de organisaties die nu onderhandelen over het pensioenakkoord vooral denken aan hun eigen generatie. Maar zegt De Haan, we zijn er ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Nu garanties voor het pensioen willen betekent dat er of hogere premies door de huidige werkenden moeten worden betaald of worden de pensioenen voorlopig niet geïndexeerd omdat de pensioenfondsen buffers moete aanleggen.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.