Proud to be Senior

Minister Donner van Binnenlandse zaken heeft laten weten niet op tijd de wet- en regelgeving aangepast te krijgen om al in 2011 het scheefwonen aan te passen. Het wordt op z’n vroegst juli 2012.

In het regeerakkoord staat dat het scheefwonen zo snel mogelijk moet worden aangepakt, maar snel lijkt niet haalbaar. Volgens de plannen die minister Donner van Binnenlandse Zaken nu heeft, kan de huur van mensen met een lage huur, maar een hoog inkomen (het zogenaamde scheefwonen) harder stijgen. De huurverhoging hoeft dan niet het maximum 1,9 procent te zijn, maar mag zelfs 5 procent extra stijgen. Je bent een scheefwoner wanneer je in een woning woont met een kale huur van minder dan 652 euro per maand en er een huishoudinkomen is van meer dan 43.000 euro per jaar. De maatregel moet scheefwoners motiveren een duurdere woning te gaan huren of kopen zodat er meer goedkope woningen beschikbaar komen voor de mensen met de laagste inkomens.
Hoe belangrijk het kabinet de aanpak van scheefwonen ook vindt, de wet- en regelgeving aanpassen kost nu eenmaal tijd. Omdat verhuurders al voor 1 mei de huurverhoging van 1 juli moeten aangeven is er te weinig tijd om het scheefwonen al in 2011 aan te pakken. Het wordt dus op z’n vroegst juli 2012.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.