Proud to be Senior

Pensioen nog grote onbekende

maart 31st, 2011

Gisteren publiceerde Wijzer in geldzaken een onderzoek naar het pensioenbewustzijn van werknemers. Dat is nog steeds bedroevend laag, Wijzer in geldzaken gaat daar wat aan doen.

Je zou toch zeggen dat alle commotie rondom de pensioenfondsen en betaalbaarheid van pensioen deelnemers beter zouden weten hoeveel pensioen ze mogelijk gaan ontvangen. Niets is echter minder waar, het pensioenbewustzijn is ten opzichte van 2009 juist gedaald. Wijzer in geldzaken, een initiatief van de overheid heeft TNO Nipo laten uitzoeken wat werknemers van hun pensioen weten. Gisteren publiceerde ze de resultaten. Van de Nederlanders in loondienst heeft 72 procent geen idee hoeveel pensioen ze later gaan ontvangen, zes procent meer dan in 2009. Ze weten niet alleen niet hoeveel pensioen ze zullen gaan ontvangen, onbekend is ook hoe ze het pensioen zouden kunnen aanvullen. Verder weten werknemers niet of het pensioen voldoende zal zijn om later rond te kunnen komen.
Het doel van Wijzer in geldzaken is om het pensioenbewustzijn te vergroten naar 50 procent van de Nederlanders. Om dit doel te bereiken komt er een Pensioendriedaagse. Van 6 tot 8 oktober worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo komt er een pensioenspreekuur, verzorgd door hogescholen en pensioenadviseurs, een pensioendebat en pensioenvoorlichting op de werkvloer. Eerder dit jaar werd de site www.mijnpensioenoverzicht.nl al gelanceerd. De site kreeg veel belangstelling, maar dan waarschijnlijk voornamelijk van de 28 procent Nederlanders die toch al wisten hoe het er met hun pensioen voorstaat.
Dat de Nederlandse werknemers zo weinig pensioenbewust zijn is vreemd en gevaarlijk, het gaat immers om het inkomen van gemiddeld ruim twintig jaar van hun leven.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.