Proud to be Senior

De Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden is klaar voor de strijd. De strijd voor een goed en zeker pensioen.

De sociale partners, de werkgevers en werknemers, leggen de laatste hand aan een pensioenakkoord waar de gepensioneerden wel mee te maken krijgen, maar niets over te zeggen hebben. Dat steekt bij de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG). De organisatie voor gepensioneerden heeft dan ook de oorlogskas gevuld waarmee ze het pensioenakkoord wil gaan bestrijden wanneer opgebouwde pensioenrechten worden aangetast. Volgens Martin van Rooijen, voorzitter van de NVOG, desnoods tot de hoogste rechter. De NVOG strijd niet alleen voor de belangen van reeds gepensioneerden, maar ook voor de pensioenen voor de toekomstige generaties. Volgens Van Rooijen bestond er vroeger onzekerheid over een zeker pensioen dat wordt als het pensioenakkoord er licht waarschijnlijk onzekerheid over een onzeker pensioen. Het enige dat vastligt is de te betalen pensioenpremie.
Wanneer het pensioenakkoord eindelijk gesloten kan worden en we weten wat volgens de sociale partners de toekomst van de pensioen moet zijn hebben we nog even geduld nodig. Pas met een definitief pensioenakkoord kan als het nodig is, de oorlogskas van de NVOG aangesproken worden om onze pensioenen te beschermen.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.