Proud to be Senior

Pensioenakkoord in zicht

januari 25th, 2011

Minister Kamp zei gisteren in Brussel dat hij op korte termijn een pensioenakkoord verwacht tussen werkgevers en werknemers. Na dit akkoord kan hij aan de slag om de toekomst van de AOW veilig te stellen.

Het duurt misschien langer dan gedacht, maar minister Henk Kamp van Sociale Zaken verwacht op korte termijn een akkoord tussen de werkgevers en werknemers over de toekomst van de pensioenen. De aanvullende pensioenen moeten toekomstbestendig worden, beter bestand tegen de schommelingen op de financiƫle markten en de levensverwachting. In de praktijk zal dat gaan betekenen dat een vast bedrag niet zeker is. De hoogte van het pensioen zal gaan meedeinen op de golven van de financiƫle positie van de pensioenfondsen. De sociale partners vergaderen al maanden over de toekomst van de pensioenen. De FNV is hoopvol over een goede afloop, maar durft nog niet te zeggen wanneer er handtekeningen gezet gaan worden.
Is er eenmaal een akkoord dan gaat minister Kamp meedoen om naast de toekomst van de pensioenen ook die van de AOW veilig te stellen. Daarnaast wil Kamp met de werkgevers en werknemers een akkoord sluiten over de verhouding AOW en pensioen en maatregelen die ouderen aan de slag moeten helpen en houden.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.