Proud to be Senior

De uitvaartbranche is volgens De Consumentenbond niet erg transparant over de kosten. Er zijn grote verschillen in kosten, zo kan een eiken houten kist tussen de 375 euro en 1.185 euro kosten en een afscheidsbijeenkomst van een uur tussen de 85 euro en 1.380 euro. Die grote verschillen herkennen we als Akto.nu wel. Ook wij organiseren voor onze klanten regelmatig uitvaarten en zijn dan steeds weer verbaast over de grote verschillen in kosten en werkwijze. De beste ervaringen hebben we met uitvaartondernemers die en iets hoger starttarief hebben en verder alles kosten voor kist of bloemen voor kostprijs leveren. Inzichtelijk en een stuk goedkoper.
Opvallend is dat deze transparante uitvaartondernemers steeds kleine zelfstandigen zijn die zeer persoonlijk en gemotiveerd hun werk doen. Dat wil niet zeggen dat bij de grote jongens zoals Dela en Monuta de motivatie of betrokkenheid minder is, maar de kosten vaak wel (flink) hoger.
Onze ervaring is dat tijdig informatie inwinnen over de mogelijkheden van de uitvaart en de daarmee gemoeide kosten de prijs aanzienlijk lager maakt. Prijsvergelijken tussen uitvaartondernemers is misschien niet chic, net als afdingen op de prijs. Maar waarom zou een goedkopere uitvaart niet net zo mooi en verzorgd kunnen zijn als een dure. En waarom zou een uitvaart tot schulden moeten leiden?

Nico van Scheijndel
24 april 2018

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior
  • @RozemaJaap Gefeliciteerd ; 20-03-23
  • @Jetemetet @hhsenk @50pluspartij gefeliciteerd ; 20-03-23
  • RT @zh50plus: Wij willen iedereen die is gaan stemmen bedanken. En natuurlijk een beetje extra de mensen die op 50PLUS Z ... ; 17-03-23
  • @HaakRene @50pluspartij Inderdaad, alle kiezers hartelijk dank voor uw steun. En jij gefeliciteerd ; 16-03-23
  • 50Plus in het nieuws, laat ons de klus van het behoud van het beste pensioenstelsel ter wereld afmaken, stem 50Plus http ... ; 15-03-23

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.