Proud to be Senior

Achmea gaat samen met Toon een systeem uit proberen dat op basis van energiegebruik in huis meet of er iets met de bewoner aan de hand is. Het systeem monitoort dagelijks het energiegebruik en geeft bij afwijkend gedrag een seintje aan familie of vrienden. Denk dan aan een televisie die s ’morgens niet aangaat of de waterkoker die op een bepaald moment niet gebruikt wordt. De dienst moet vooral alleenstaande ouderen ondersteunen. Juist zij maken zich (zo blijkt uit onderzoek) zorgen. De angst leeft dat als er iets met hen gebeurt dat ze dan niet in staat zijn om iemand te waarschuwen. Of zoals projectmanager David de Wilde het zegt: “Want hoe kom je bij een alarmknop als je bent gevallen in de badkamer?”
Het liefst hang je het huis vol met bewegingssensoren, maar dat is duur en energiedata is toch al beschikbaar. Met afwijkingen in het bewegingspatroon (ook ouderen zijn gewoontedieren) kun je voorkomen dat iemand geen hulp krijgt terwijl dat wel nodig is. Om de privacy van gebruikers te waarborgen wordt niet inzichtelijk gemaakt waar de gemeten energie voor wordt gebruikt.
Achmea en Toon gaan drie maanden testen of het systeem wat betreft klantbeleving en gebruiksvriendelijkheid aansluit bij de behoefte. Ook wordt onderzocht of de alarmcentrale van Zilveren kruis, Eurocross, kan worden aangesloten op de dienst.

Nico van Scheijndel
6 april 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior
  • RT @EllenVerkoelen: 50PLUS komt met voorstel (CPB doorgerekend) om inkomensafhankelijk basisbedrag voor volwassenen te i ... ; 10-07-20
  • RT @EllenVerkoelen: Eerst jarenlang ouderen dwingen om langer thuis te blijven wonen, verzorgingstehuizen sluiten en zo ... ; 06-07-20
  • RT @FRKC2: 'Wethouder lekte naar de pers, dat is strafbaar' https://t.co/OOHvZaZrtK ; 30-06-20
  • RT @JaapJansen: Ik zou de partij gewoon ‘Henk en Henk’ (a.k.a. Het Goede Doel) noemen. Dan heb je meteen de ... ; 29-06-20
  • RT @EllenVerkoelen: Er is een tijd van voor corona en een tijd van na corona! 50PLUS is voor krimp van Zestienhoven! htt ... ; 26-06-20

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.