Proud to be Senior

Hergebruik hulpmiddelen

december 13th, 2017

Het CDA, D66 en PvdA roepen op om hulpmiddelen her te gebruiken als dit mogelijk is en niet naar de stort te brengen.

Nadat CDA, D66 en de PvdA een meldpunt voor verspilling in de zorg hadden geopend, constateren ze aan de hand van de meldingen dat er nog vaak teveel geld wordt verspild. Aanleiding van het meldpunt was het twitterbericht waarin een mevrouw vertelde over de traplift van haar schoonouders. Schoonmoeder wilde de traplift houden nadat haar man kwam te overlijden, ze werd immers zelf ook steeds slechter ter been. Ze kreeg echter nul op het rekest. Op de vraag wat er dan met de traplift zou gebeuren, kreeg ze te horen dat deze naar de stort zou gaan.
De genoemde mevrouw was niet de enige die het absurd vond dat een goed product weggegooid wordt. En het hoeft ook niet volgens Clemens Kardol van trapliftbedrijf Smienk is veel van de traplift her te gebruiken. Zowel de rails, als de motor en de stoel kunnen in 90 procent van de gevallen nog een rondje mee, stelt hij.
Dat er toch veel verspild wordt komt door bureaucratie en gemakzucht. Het is verder aan het kabinet om ervoor te zorgen dat gemeenten hun samenwerking op gebied van hulpmiddelenzorg gaan intensiveren, waardoor de aanvraagprocedure sneller gaat en minder problemen oplevert. CDA, D66 en PvdA krijgen steun van een meerderheid van de Kamer.

Nico van Scheijndel

13 december 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.