Proud to be Senior

De premies die zorgverzekeraars in 2018 voor hun zorgverzekering vragen zijn bekend. De meeste zorgverzekeraars verhogen hun premie, maar sommigen verlagen juist.

De vorige minister van Volksgezondheid, Edith Schippers verwachtte voor 2018 nog een stijging van de zorgpremie van € 72 per jaar, € 6 per maand. Dat valt toch iets gunstiger uit. De gemiddelde premie zorgverzekering (basisverzekering) stijgt volgend jaar met € 2,13, ofwel € 25,56 op jaarbasis. De premie is dit jaar nog gemiddeld € 110,16 en wordt gemiddeld 112,29. De verzekeraars houden de premie laag door eigen middelen in te zetten. Verzekeraar Menzis zegt € 55 per verzekerde toe te leggen en Zilveren Kruis Achmea zelfs € 130.
De zorgverzekeraars bieden ook dit jaar weer verschillende polissen aan: de budgetpolis, natura polis en restitutiepolis. Hoe meer keuzevrijheid hoe hoger de premie. Zo biedt CZ een budgetpolis aan van 112,15 per mand, een naturaverzekering voor € 116,25 en een restitutiepolis voor € 122,60. Iedere polis vergoed het door de minister vastgestelde pakket ongeacht de prijs. Maar bij budgetpolissen beperkt de verzekeraar de keuze van ziekenhuis of behandelaar.
Bij de aanvullende verzekeringen is het beeld gevarieerd, sommigen houden de premie gelijk en anderen beperken het verzekerd pakket. Goed vergelijken blijft zowel bij de basisverzekering als bij de aanvullende verzekeringen ook dit jaar weer noodzakelijk.
Alle premies van de verschillende zorgverzekeringen vindt je hier.

Nico van Scheijndel

13 november 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.