Proud to be Senior

Uitvaart vaak duurder dan gedacht

november 29th, 2017

Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat Nederlanders de kosten van een uitvaart te laag inschatten of ze weten niet wat hun verzekering wel of niet dekt.

Twee op de drie Nederlanders is op een of andere manier verzekerd voor de uitvaartkosten. Maar in bijna de helft van de gevallen is de verzekering onvoldoende om alle kosten te dekken. Misschien komt dat wel omdat Nederlanders denken dat een uitvaart € 6.000 kost, maar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt een uitvaart gemiddeld € 7.500 te kosten. Mensen die een begrafenis willen, schatten de kosten van de eigen uitvaart hoger in dan mensen die gecremeerd willen worden, 6.900 euro tegenover 6.100 euro. Beide groepen maken desondanks een te lage inschatting van de kosten.
Van alle verzekerden is 45 procent verzekerd voor alle kosten van de uitvaart. Een op de vijf verzekerden is verzekerd voor een bedrag tot € 5.000, een kwart heeft een verzekerd bedrag tussen de € 5.000 en € 7.500 en een derde heeft geen idee wat zijn dekking is. Van de mensen die niet verzekerd zijn, zegt een kwart genoeg geld achter de hand te hebben voor de uitvaart. Van de mensen die het NIBUD ondervroeg wil 60 procent zijn nabestaanden niet opzadelen met de uitvaartkosten.
Met de uitvaartberekenaar van het NIBUD kan iedereen uitrekenen wat zijn uitvaart, met zijn wensen bij benadering zal gaan kosten.

Nico van Scheijndel

29 november 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.