Proud to be Senior

Om te zorgen dat meer mensen een goed doel in hun testament opnemen zijn erkende goede doelen gaan samenwerken. Op de site toegift.nl wordt het erflaters gemakkelijk gemaakt.

Erfenissen worden steeds belangrijker voor goede doelen. Zo werd er volgens het Bureau Nalatenschappen in 2015 nog 61,4 miljoen nagelaten; in 2016 was dat al 77,7 miljoen. Bij KWF Kankerbestrijding wordt dit jaar gerekend op ruim 40 miljoen euro aan geld dat nagelaten wordt op een totale begroting aan eigen fondsenwerving van 120 miljoen euro. De opbrengsten uit erfenissen bedroegen vorig jaar bij Unicef 8,7 miljoen euro, ten opzichte van 5,5 miljoen in 2015.
Om de inkomsten uit erfenissen en legaten te laten toenemen zijn 89 goede doelen met een CBF-keurmerk gaan samenwerken in het platform toegift.nl. Volgens het platform besluiten steeds meer mensen om een deel van hun nalatenschap aan een goed doel te besteden. Door een goed doel op te nemen in het testament is het mogelijk om de idealen te laten voortleven.
Goede doelen met een ANBI-status hebben bovendien als groot voordeel dat er over de nalatenschap geen erfbelasting verschuldigd is. Iedere euro die nagelaten wordt komt zo ten goede van het goede doel.
Op de site van het platform toegift.nl kunnen erflaters via een stappenplan een goed doel van hun interesse vinden.

Nico van Scheijndel

21 november 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.