Proud to be Senior

De geldautomaat wordt neutraal

november 15th, 2017

Doordat we steeds minder met contant geld betalen, verdwijnen er steeds meer geldautomaten. Door de geldautomaten neutraal te maken blijft een goede spreiding gegarandeerd.

De afgelopen vijf jaar verdwenen er al 800 geldautomaten en de komende jaren zullen er nog eens 2000 uit het straatbeeld verdwijnen. Dat heeft alles te maken met het feit dat we steeds meer pinnen en steeds minder met contant geld betalen. Om een goede spreiding van geldautomaten over het land te garanderen hebben de ABN AMRO, Rabobank, de ING en Geldservice Nederland een overeenkomst getekend. Ze gaan gezamenlijk streven naar een systeem waarbij je bij elke geldautomaat volgens de zelfde voorwaarden geld kunt pinnen. Door de samenwerking kan volgens Geldservice Nederland, die het nieuws bekend maakte, contant geld ook op de langere termijn veilig, bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar blijven.
In de overeenkomst tussen de banken is bepaald dat door een slimmere spreiding van de geldautomaten de huidige dekkingsgraad van 99,76 procent behouden moet blijven of zelfs nog verbetert. Verder wordt samengewerkt om de veiligheid van de automaten te verbeteren en te zorgen dat elke geldautomaat die bij het project betrokken is dezelfde bediening krijgt en inzage in het banksaldo mogelijk is.

Nico van Scheijndel

15 november 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.