Proud to be Senior

Staatsecretaris Menno Snel van Financiƫn kan niet garanderen dat het eigenwoningforfait echt in 30 jaar wordt afgebouwd. Dat hangt volgens hem af van toekomstige kabinetten.

In het debat over de afschaffing van Wet Hillen kon de staatssecretaris van Financiƫn Menno Snel gisteren geen garanties geven over de afbouw periode. Wilde het nieuwe kabinet aanvankelijk het eigenwoningforfait in 20 jaar volledig belasten, na onenigheid binnen de VVD is dat 30 jaar geworden. Snel gaf aan dat dit kabinet die 30 jaar zal respecteren, maar volgende kabinetten kunnen daar anders mee omgaan.
Nu nog kunnen woningeigenaren die hun hypotheek bijna of volledig hebben afgelost gebruik maken van Wet Hillen. Die wet zorgt ervoor dat het eigenwoningforfait niet belast wordt als de hypotheek volledig is afgelost, of wanneer er minder hypotheekrente af te trekken is dan de waarde van het eigenwoningforfait.
De Tweede Kamer ging gisteren – ondanks het feit dat de wet pas drie weken geleden is ingediend en er veel onzekerheid is over de consequenties – akkoord met de afschaffing van Wet Hillen. De staatsecretaris wees er in het debat op 96 procent van de eigen woning bezitters er in de komende kabinetsperiode op vooruit gaat. Dit dankzij alle andere maatregelen die dit kabinet doet om de lasten te verlichten. Ook ouderen met alleen AOW en een klein pensioen hebben volgens hem niets te verzen. Zij betalen volgens hem nu al geen inkomstenbelasting en gaan dat door de hogere heffingskortingen ook in de toekomst, als hun hypotheek volledig is afgelost, niet doen.
Alleen de Eerste Kamer moet nu nog instemmen met de nieuwe wet voordat hij in kan gaan.

Nico van Scheijndel

23 november 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.