Proud to be Senior

50Plus-Kamerlid Corrie van Brenk pleit voor een verplichte cursus die nieuwe bezitters van een scootmobiel moeten volgen om de verkeersveiligheid te vergroten. Ook zou er zo nu en dan een opfriscursus moeten zijn.

Volgens Corrie van Brenk is een verplichte cursus scootmobiel voor nieuwe gebruikers geen overbodige luxe. Nu is het volgens haar nog zo dat bij wijze van spreken de scootmobiel voor de deur neer wordt gezet en het sleuteltje afgegeven en veel geluk er mee. Medekamerleden van verschillende partijen steunen haar wens voor een verplichte cursus niet. PVV-Kamerlid Roy van Aalst vindt een cursus prima, maar niet verplicht. Degene die de scootmobiel aflevert moet van hem wel een fatsoenlijke uitleg geven van het voertuig. VVD’er Remco Dijkstra vindt het een betuttelend plan en ook SP’er Cem Laҫin ziet er niets in.
Ouderen zelf zijn wel enthousiast en zien ook de noodzaak van een cursus. Wil Zaanen uit Scheveningen kreeg zes lessen en onderkent dat rijden op een scoormobiel echt iets heel anders is dan autorijden of fietsen. ”Je zit heel snel tegen een auto aan. Daar moet je heel erg voor uitkijken”.
In 2013 reden er in Nederland al 250.000 scootmobielen rond, de verwachting is dat dit aantal is gegroeid tot 600.000 in 2030.

Nico van Scheijndel

29 november 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior
  • RT @EllenVerkoelen: 4 mei, de dag voordat Nederland in 1945 werd bevrijdt na 5 jaar gruwelijke onderdrukking die begon m ... ; 04-05-21
  • RT @Akto_erfcoach: Vergeet bij de voorjaarsschoonmaak niet uw testament! Nieuwe wetgeving of een andere persoonlijke sit ... ; 29-04-21
  • RT @EllenVerkoelen: Verkoop via aanbesteding is van de baan. Samen met al die recreanten, gebiedscommissie en ombudsvrou ... ; 28-04-21
  • RT @Akto_erfcoach: Artikel van Nico van Scheijndel van #Akto uw #erfcoach: Als weduwe de woning verkopen https://t.co/Na ... ; 11-04-21
  • RT @Akto_erfcoach: Ga verstandig om met de jubelton! Schenkbelasting besparen maar 8% overdrachtsbelasting betalen? Dat ... ; 29-03-21

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.