Proud to be Senior

Ouderen steeds digitaler

oktober 26th, 2017

Uit onderzoek van de ANBO blijkt dat 65-plussers steeds actiever zijn en dat tot op hoge leeftijd.

Van alle 65-plussers vindt 65 procent zich digitaal vaardig en wil een op de drie ouderen zich verder digitaal bekwamen. De belangrijkste redenen die zij geven zijn dat internet het leven makkelijker maakt (65 procent), dat ze hiermee beter op de hoogte blijven van activiteiten (62 procent) en dat ze hierdoor meer informatie vinden over hun interesses (61 procent). Een punt van aandacht is de privacy online.
Ouderenorganisatie ANBO presenteerde in samenwerking met Google gisteren de resultaten van een onderzoek naar digitale vaardigheden van 65-plussers. Dit gebeurde gisteren tijdens de bijeenkomst: 65-plus en digitale techniek. Ouderen blijken digitaler dan misschien gedacht en velen (87 procent) acht zichzelf niet te oud om nieuwe dingen te leren. En als ouderen liever niet actiever worden op internet komt dat omdat ze liever in het echte leven contacten onderhouden, dat het teveel tijd kost of omdat men zichzelf al actief genoeg vindt op het internet.
De 65-plussers voeren hun activiteiten op internet uit via een laptop (62 procent), smartphone (61 procent) en/of tablet ( 61 procent). Uit het onderzoek blijkt dat veel ouderen over een smartphone beschikken. Wel neemt de beschikbaarheid van de smartphone af naarmate men ouder is. Toch heeft een op de vier 80-plussers een smartphone.
Wat betreft het bewaken van hun veiligheid op internet geeft 90 procent aan maatregelen te treffen. Zo checken ze de betrouwbaarheid van een site (slotje linksboven op de pagina), controleren ze of een site wel met http begint en probeert 70 procent zo min mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten en denkt 60 procent e-mails van onbetrouwbare adressen te herkennen.

De top 5 van activiteiten op internet door ouderen:
1. Informatie opzoeken (93 procent)
2. Internetbankieren (88 procent)
3. Nieuwsbrieven lezen (79 procent)
4. Reis/route plannen (77 procent)
5. Winkelen (75 procent)

Nico van Scheijndel

26 oktober 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.