Proud to be Senior

Oppositie tegen btw-verhoging

oktober 12th, 2017

De verhoging van de btw van 6 naar 9 procent heeft de oppositie in de Tweede Kamer verenigd. Gezamenlijk gaan ze de strijd aan tegen de verhoging, geholpen door veel maatschappelijke organisaties.

Nog voor het eerste debat over het regeerakkoord gevoerd is, is er al een internetpagina om bezwaar aan te tekenen. De drie linkse partijen in de Tweede Kamer hebben de site gezamenlijk opgezet en worden in hun actie onder andere geholpen door vakbond FNV, de Fietsersbond. Ook 50Plus, de ANBO en de Koninklijke Boekverkopersbond heeft zich aangesloten bij de actie.
De actie is gericht tegen de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent die de burger hard zal gaan treffen. Bovendien richten de linkse partijen hun pijlen op de grote bedrijven die een voordeeltje van 3 miljard euro zouden krijgen (terwijl de btw-verhoging 2,5 miljard euro opbrengt). Overigens ligt dit iets genuanceerder, omdat volgens de doorrekening van het regeerakkoord burgers wel degelijk lastenverlichting krijgen. Vooral de belasting op inkomen daalt. Bedrijven krijgen daarentegen niet louter te maken met een lagere winstbelasting, maar ook met flink hogere milieuheffingen.
Op de site www.geenbtwverhoging.nl die sinds gisterenavond bereikbaar is, kan een ieder zijn eigen proteststem laten horen, volgens AD waren er vanmorgen al 14.000 stemmen binnen.

Nico van Scheijndel

12 oktober 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.