Proud to be Senior

We hebben er weer een Taskforce bij, dit keer een die zich bezig gaat houden met gezond eten voor ouderen.

Gezond eten is essentieel voor ouderen om fit te blijven en gezond oud te worden. Genoeg redenen voor de staatsecretarissen van Volksgezondheid en Economische zaken om een Taskforce gezond eten met ouderen in het leven te roepen. De Taskforce wil goede ideeën en initiatieven verzamelen die leiden tot gezonder eten door ouderen en daar meer bekendheid aan geven. Boegbeeld van de taskforce is Janny van der Heijden, die velen kennen als jurylid van Heel Holland bakt. “Aandacht voor eten, samen eten en samen koken is niet alleen veel gezonder, maar is ook veel gezelliger. Dat alles heeft een positieve invloed op het welzijn van ouderen,” aldus staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid.
Er zijn al veel initiatieven die het eten van ouderen gezonder maken. Zo heeft het Voedingscentrum een speciaal kookboek voor senioren uitgebracht en komen er steeds meer restaurants die zich speciaal op ouderen richten met als doel hen uit hun isolement te halen.
De taskforce is afgelopen vrijdag van start gegaan. Ze gaat kleine en grote partijen zoals zorgaanbieders, supermarkten en groente- en fruitproducenten uitdagen om mee te werken. Ook kunnen voedselproducenten nog meer werk maken van minder zout, suiker en vet in het eten.

Nico van Scheijndel

5 oktober 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.