Proud to be Senior

Volgend jaar meer te besteden

september 19th, 2017

Vandaag presenteert het demissionaire kabinet haar laatste miljoenennota. Heel spannend wordt het niet, maar we gaan er volgens de plannen volgend jaar allemaal wel wat op vooruit.

Traditiegetrouw is de miljoenennota enkele dagen voor Prinsjesdag al uitgelekt. Heel spannend zou het niet worden en dat is hij ook niet. Opvallend is dat we er volgend jaar allemaal op vooruit gaan, gemiddeld 0,6 procent. Afhankelijk van de gezinssamenstelling en bron van inkomen neemt de koopkracht meer of minder toe. Werkenden mogen het meeste verwachten met gemiddeld 0,8 procent, gepensioneerden 0,6 procent en uitkeringsgerechtigden 0,3 procent. Voor de vakbonden FNV en CNV is dat niet genoeg, die willen dat werkenden volgend jaar loonsverhogingen krijgen tussen de drie en vier procent. Een modaal inkomen zal dan met ongeveer € 1000 per jaar toenemen.
Een andere opvallende post in de miljoenennota is het extra geld dat het kabinet beschikbaar stelt voor verpleeghuiszorg. Zo gaat er vanaf volgend jaar structureel 435 miljoen naar de verpleeghuiszorg, wat in 2021 oploopt tot 2,1 miljard euro. Daar komt de komende vier jaar door nieuwe toezeggingen nog eens 130 miljoen euro bovenop.
Spannend is de miljoenennota volgens verwachting dit jaar niet. Het wachten is op de plannen van het nieuwe kabinet en wat die financieel zullen betekenen.

Nico van Scheijndel

19 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.