Proud to be Senior

Uit onderzoek gedaan door EenVandaag blijkt dat jongeren de ouderen een gevaar op de weg vinden. Ouderen zelf zien dat niet zo.

EenVandaag deed onderzoek onder 25.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel naar de vraag hoe ze over andere automobilisten denken. Uit het onderzoek blijkt dat veel jongeren vinden dat ouderen een gevaar op de weg zijn. Ouderen rijden volgens de jongeren te langzaam, reageren traag en brengen anderen in gevaar. De meeste familieleden van oudere chauffeurs hebben de indruk dat hun ouders naar mate ze ouder worden steeds minder veilig rijden. Een derde van de familieleden maakt zich daar zorgen over. Ook een derde heeft de ouders er op aangesproken, maar die boodschap lijkt niet altijd aan te komen.
De meeste 75-plussers vinden zichzelf geen slechte chauffeurs en vinden dat ze naar mate ze ouder worden even veilig blijven rijden als toen ze jonger waren. Ze vinden ook dat ze het met al hun ervaring over het algemeen beter doen dan jongeren die in hun ogen roekeloos rijden en zichzelf overschatten. De ouderen blijven graag mobiel, met name om eenzaamheid te voorkomen. Ouderen denken dat ze zelf wel aanvoelen wanneer het moment gekomen is dat ze moeten stoppen met autorijden. De oudere chauffeurs hebben wel door dat het verstandig is om bepaalde situaties te mijden. Zo proberen ze te voorkomen dat ze in druk verkeer terecht komen en rijden liever niet s ’avonds.

Nico van Scheijndel

4 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.