Proud to be Senior

GroenLinks wil dat er een speciale post voor spoedeisende hulp komt voor ouderen. Deze moet de druk op de gewone eerstehulpposten verlichten.

Vandaag praat de Tweede Kamer over de spoedzorg die in gevaar komt door overvolle eerstehulpposten. De overvolle spoedeisende hulp komt door de grote hoeveelheid ouderen die van deze post gebruik maakt. Omdat ze langer thuis moeten blijven wonen zijn er meer ongelukken en ongelukjes waarvoor deze ouderen de spoedeisende hulp raadplegen. Cijfers geven aan dat 14 procent van de bezoekers aan de spoedeisende hulp nu tussen de 65 en 74 jaar is, en 19 procent ouder dan 75 jaar.
Om de gewone spoedeisende hulp te verlichten wil GroenLinks dat er een speciale spoedeisende hulp komt voor ouderen. Deze zou dan verbonden moeten zijn aan het ziekenhuis of verpleeghuis. De ouderen zouden daar geholpen moeten worden door specialisten op het gebied van ouderengeneeskunde. De speciale spoedeisende hulp moet bovendien voorkomen dat ouderen onnodig lange rondgangen moeten maken door het ziekenhuis. Als het aan GroenLinks ligt komen er verbonden aan de spoedeisende hulp voor ouderen ook bedden beschikbaar. Op die manier raakt het ziekenhuis niet verstopt met ouderen die wachten op een verpleeghuisbed.

Nico van Scheijndel

13 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.