Proud to be Senior

Er komt geen bedenktijd bij de aanschaf van een huisdier en ook geen proefperiode. De staatssecretaris wil eerst het effect van de huidige maatregelen afwachten.

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken wil geen nieuwe regels voor de aanschaf van een huisdier maken. De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens had daar in een brief aan de Tweede Kamer namens 36 gemeenten om gevraagd. De nieuwe maatregelen zouden onder andere een bedenktijd bij de aanschaf moeten zijn, zodat impuls aankopen vermeden worden. Een andere maatregel is het instellen van een proefperiode waarbinnen het huisdier teruggebracht kan worden bij de verkoper.
Van Dam wil nog geen nieuwe maatregelen, maar eerst het effect van de huidige regels afwachten. Zoals het verbod op het tonen van huisdieren in de etalage en verplichte voorlichting geven bij de aanschaf van een huisdier.
Een proefperiode waarbinnen het aangeschafte huisdier teruggebracht kan worden bij de verkoper ziet de staatsecretaris niet zitten. Een dergelijke proefperiode legt de verantwoordelijk volgens Van Dam bij de verkoper, terwijl de verantwoordelijkheid voor het dierenwelzijn volgens hem vooral en eerst bij de koper licht.

Nico van Scheijndel

1 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.