Proud to be Senior

Eigen risico stijgt verder

september 6th, 2017

Het eigen risico van de zorgverzekering zal naar verwachting verder omhoog gaan, ondanks verkiezingsbeloften van de Christelijke partijen.

Bronnen rond de vier formerende partijen zeggen dat het eigen risico van de zorgverzekering volgend jaar toch weer verder omhoog gaat. Eerder berekende het Centraal Plan Bureau dat het eigen risico in 2021 € 100 hoger zal liggen dan de huidige € 385. Temperen van de stijging zou volgens de formerende partijen alleen lukken door afspraken met de zorgwereld over kostenbesparing, meer mogelijkheden ziet het kabinet niet.
Dat het eigen risico stijgt is een tegenvaller voor de twee Christelijke partijen, CDA en ChristenUnie die tijdens de verkiezingen juist beloofden het eigen risico te laten dalen, respectievelijk met € 105 en € 100. Die verkiezingsbeloften lijkt niet haalbaar.
Naast het hogere eigen risico, maakt accountantskantoor EY gisteren bekend dat de zorgpremie volgend jaar wel eens met € 200 per jaar zou kunnen stijgen. Die premiestijging is nodig om de zorgverzekeringen en zorginstellingen de noodzakelijke winst te kunnen laten maken die nodig is om te kunnen blijven innoveren.
De formerende partijen moeten naast vergrijzing en nieuwe medische ontwikkelingen die de zorg duurder maken ook nog eens rekening houden met de hogere lonen in de zorg. Daarnaast heeft de Tweede Kamer de wens uitgesproken om meer geld uit te trekken voor extra personeel in verpleeghuizen, die wens loopt op tot 2,1 miljard euro.

Nico van Scheijndel

6 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.