Proud to be Senior

Eigen risico blijft € 385

september 21st, 2017

Met een brief aan de Tweede Kamer doorbreekt informateur Zalm de stilte van de formatie én houdt hij het eigen risico volgend jaar op € 385, maar niet zonder consequenties.

Toen met Prinsjesdag bekend werd dat het eigen risico van de zorgverzekering volgend jaar doorstijgt naar € 400 zorgde dat veel commotie. Niet in de laatste plaats omdat twee van de formerende partijen (CDA en ChristenUnie) in hun verkiezingsprogramma hadden staan dat ze het eigen risico wilden verlagen.
Reden voor formateur Zalm om de stilte rond de formatie te doorbreken en de Tweede Kamer schriftelijk te informeren over het feit dat de formerende partijen het eigen risico zorgverzekering in 2018 op € 385 willen houden. Zalm moest de stilte wel doorbreken, omdat voor 1 oktober duidelijk moet zijn hoe hoog het eigen risico in het nieuwe jaar zal zijn willen de zorgverzekeraars hun premies kunnen berekenen.
Voor demissionair minister Schippers van Volksgezondheid reden om ook een brief aan de Tweede Kamer te schrijven, waarin zij meldt dat door het eigen risico op € 385 te houden de premie zorgverzekering met € 10 per maand zal stijgen. De interventie van de formerende partijen levert dus per saldo slechts € 5 euro per maand op: € 60 per jaar.
Het eigen risico steeg in de kabinetsperiode van Rutte II van € 220 in 2012 naar € 385 in 2017.

Nico van Scheijndel

21 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.