Proud to be Senior

Claimorganisatie tegen Yarden

september 26th, 2017

Uitvaartverzekering Yarden veranderde zelfstandig de verzekeringsvoorwaarden waardoor nabestaanden nu nabetalingen krijgen. Yarden-claim eist het geld terug.

Verzekerden bij Yarden van voor 2007 hadden een naturaverzekering afgesloten waarmee ze dachten de volledige uitvaartkosten gedekt te hebben. Niets echter minder waar. Nabestaanden worden nu geconfronteerd met hoge nabetalingen, omdat Yarden slechts een maximumbedrag vergoed. Voor Corpocon reden om een claim-organisatie te beginnen. Met de claim eisen ze het teveel betaalde en de misgelopen rente terug.
De zaak kwam aan het rollen toen de Volkskrant onlangs het verhaal van Hans Vrij optekende die na de uitvaart van zijn vader een nabetaling kreeg van € 4000. Zijn vader had voor 2007 een naturaverzekering afgesloten. Na de uitvaart moest hij € 4.000 bijbetalen, hetgeen hij weigerde omdat zijn vader een naturaverzekering had afgeschoten. Volgens de Volkrant hebben enkele honderdduizenden burgers een naturaverzekering afgesloten bij de voorganger van Yarden, de AVVL, of bij Yarden zelf. Omdat de maximale waarde die Yarden nu vergoed minder is dan wat een uitvaart doorgaans kost, zullen zij allemaal te maken krijgen met nabetalingen.
Volgens de claimorganisatie kost het teveel moeite om onder de nabetaling uit te komen en is het belangrijk een vuist te maken tegen Yarden. Circa honderd gedupeerden hebben zich al aangesloten bij Yarden-claim, dat maximaal 15 procent zal inhouden op de schade toekenning.

Nico van Scheijndel

26 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.