Proud to be Senior

De kosten die pensioenfondsen maken om hun taak als pensioenfonds uit te voeren blijven ondanks toezeggingen hoog. Er zijn grote verschillen tussen pensioenfondsen.

De beheerskosten die pensioenfondsen maken zijn in 2016 gemiddeld met 13 cent per pensioendeelnemer gedaald, niet echt iets om trots op te zijn. Maar binnen dit gemiddelde zijn er uitschieters naar boven en beneden. Van de 213 pensioenfondsen waar The Pension Rating Agency de jaarverslagen van bestudeerde, zijn er 99 fondsen die de kosten wel terug konden dringen. Zij presteerden het om gemiddeld een kostenverlaging van 11 procent te bereiken. Daar staat tegenover dat er 99 fondsen zijn waar de kosten gemiddeld met 17 procent toenamen.
Van de vijf grote pensioenfondsen wisten alleen het ABP en Zorg en Welzijn in de top tien van de laagste kosten te komen. Metalektro, Metaal & Techniek en Bouw hebben kostenniveaus die de 50% tot 100% hoger zijn dan bij Zorg & Welzijn.
Het Philips pensioenfonds springt er in de vergelijking positief uit. Dit pensioenfonds wist de kosten met 44 procent te verlagen door de uitvoering bij PGGM onder te brengen.

Nico van Scheijndel

22 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.