Proud to be Senior

Ouderen willen medicatie controle

augustus 11th, 2017

Ruim de helft van de thuiswonende ouderen wil graag periodiek beoordeeld hebben of zijn medicatiegebruik nog adequaat is.

Uit onderzoek van de ANBO blijkt dat ruim de helft van de thuiswonende ouderen voorstander is van het periodiek laten controleren van de medicatie die hij gebruikt. Die controle moet dan gezamenlijk door de apotheek, huisarts en specialist gebeuren. Een en ander blijkt uit een peiling die de ANBO onder 7000 leden en niet-leden heeft gehouden.
Van de respondenten gebruikt ruim de helft twee tot vijf verschillende medicijnen en een kwart zelfs vijf medicijnen of meer. Zes op de zeven ouderen heeft een of meer ziekten en ongeveer 90 procent zegt medicatie volgens voorschrift te gebruiken.
De ouderenorganisatie ANBO pleit al jaren voor het periodiek laten beoordelen of de gebruikte medicatie nog adequaat is. Dat is nodig omdat verschillende artsen voor de patiƫnten medicatie voorschrijven en er niet altijd genoeg overzicht is. Bovendien kan een regelmatige beoordeling van de gebruikte medicatie helpen om patiƫnten te laten begrijpen waarom ze bepaalde medicijnen gebruiken.

Nico van Scheijndel

11 augustus 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.