Proud to be Senior

Mannen gebruik een damesfiets!

augustus 16th, 2017

Ouderen en vaders met jonge kinderen ruilen hun herenfiets beter om voor een damesfiets met lage instap. Dat is nodig om het verkeer veiliger te maken.

Uit Zweeds onderzoek blijkt dat herenfietsen gevaarlijker zijn dan fietsen met een lage instap. Reden voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) en jongerenorganisatie TeamAlert om vooral ouderen en jonge vaders op te roepen om de herenfiets met hoge stang om te ruilen voor een damesfiets met lage instap.
Bij een valpartij op de fiets raakt het hoofd eerder de grond dan bijvoorbeeld de schouder. Als ouderen vallen heeft dat vaak een ernstigere afloop. Reden voor de VVN om enige tijd geleden al te pleiten voor een fietshelm voor fietsers van 55 jaar en ouder.
De lage instap is volgens de VVN veiliger voor iedereen. TeamAlert vindt bovendien het idee van de herenfiets achterhaald. “Dat idee stamt uit de negentiende eeuw, toen deze constructies nog nodig waren om ervoor te zorgen dat de fiets stevig genoeg was. Inmiddels zijn damesfietsen haast net zo stabiel als herenfietsen”, aldus de organisatie.

Nico van Scheijndel

16 augustus 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.