Proud to be Senior

De koopkracht voor mensen met een inkomen van minder dan 175 procent van het minimumloon blijft ook volgend jaar nagenoeg gelijk. De PvdA wil verbetering.

Volgens het Centraal Plan Bureau neemt de koopkracht van onder meer AOW’ers volgend jaar niet of nauwelijks toe. Volgens het CPB blijft de koopkracht van mensen met een inkomen tot 175 procent van het minimumloon en dus ook veel AOW’ers steken tussen de 0 en 0,2 procent. Dit terwijl de koopkracht van mensen met de hoogste inkomens (vijf keer het minimumloon) er juist 1,1 procent op vooruit gaan.
De PvdA wil er bij monde van de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem en woordvoerder financiën van de PvdA-fractie Henk Nijboer iets aan doen. In de begrotingsonderhandeling van de begroting die morgen beginnen wil hij verbetering voor uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden. Volgens collegaministers van de VVD is er van alles mogelijk, maar alleen in overleg met de nu formerende partijen.
Voor de begrotingsonderhandelingen is drie dagen uitgetrokken. De begroting voor 2018 moet beleidsarm zijn zodat dit het nieuwe kabinet niet in de wielen rijdt.

Nico van Scheijndel

21 augustus 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.