Proud to be Senior

Gisteren sorteerde zorgverzekeraar Achmea net als het kleine DSW voor op een hogere premie voor de zorgverzekering in 2018.

De grootste zorgverzekeraar van Nederland Achmea, presenteerde gisteren zijn half jaarcijfers en hintte tijdens die presentatie op een hogere premie voor de zorgverzekering in 2018. De afgelopen jaren drukte Achmea net als andere zorgverzekeringen de premiehoogte door de reserves aan te spreken. Achmea reserveerde vorig jaar 430 miljoen om de niet-kostendekkende zorgpremies te compenseren. Een indicatie van de premie stijging kon de voorman van Achmea, Willen van Duin niet geven.
Eerder gaf de kleine Schiedamse zorgverzekeraar al een signaal af dat de premies volgend jaar zullen stijgen. DSW verwacht dat de premie met € 30 per jaar omhoog zal gaan.
Of en hoeveel de premies voor de zorgverzekering werkelijk zullen stijgen zullen we volgens het ministerie van Volksgezondheid en de Branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland pas in november weten, als de zorgverzekeraars hun premies bekend maken.

Nico van Scheijndel

18 augustus 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.